Новини

15.04.2024

НМТ 2024: головне у вступній кампанії 2024 року
НМТ 2024: головне у вступній кампанії 2024 року
Цьогорічний національний мультипредметний тест (НМТ–2024) передбачає чимало змін, тому кафедра економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ надасть консультації, допоможе відкрити персональний кабінет та сприятиме реєстрації на НМТ.

Романчук Сергій Анатолійович (секретар приймальної комісії), тел.: +380500410740

Жовновач Руслана Іванівна (завідувач кафедри ЕТМЕК), тел.: +380509727873

22.12.2023

Викладач кафедри пройшов міжнародне стажування
Викладач кафедри пройшов міжнародне стажування
Викладач кафедри пройшов міжнародне стажування Польща-Україна «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід» 180 академічних годин / 6 кредитів ЄКТС. Стажування «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід», що організовано Ягеллонським університетом (Польща) та Луганським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти (Україна) з 4 листопада по 17 грудня 2023 року, яке пройшов доцент кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики Юрій Бондарчук, було спрямоване на набуття необхідних компетентностей та отримання практичного досвіду написання власних проєктів.

04.12.2023

Міжнародне гуманітарне право
Викладач кафедри отримав сертифікат тренера з міжнародного гуманітарного права
Викладач кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібертнетики Юрій Бондарчук, влітку 2023 року пройшов ретельний відбір, який проводив Міжнародний Комітет Червоного Хреста та Національний Комітет Червоного Хреста України для навчання тренерів з міжнародного гуманітарного права (МГП). Навчальний марафон впродовж 3 місяців передбачав вивчення нормативного регулювання МГП, розв’язання практичних кейсів, оволодіння інтерактивними інструментами, що використовуються у навчальному процесі. З 50 учасників тренінгу лише 16 змогли отримати сертифікат тренера. Серед них і представник Кіровоградської області та нашого навчального закладу.

01.12.2023

Основи AI
Викладач кафедри пройшов навчання на курсі “Основи AI”
Все що стосується штучного інтелекту зараз знаходиться в тренді та надзвичайно актуально. Головне, що дає штучний інтелект (AI) – це нові можливості для кожного з нас: бізнесу, країни, суспільства загалом. Щоб використовувати ці можливості, потрібно розуміти базову суть технологій AI, принципи роботи та як їх застосувати для власних потреб. Доцент кафедри Ігор Ніколаєв пройшов навчальний курс від Google та Projector Institute “Основи AI” про застосування штучного інтелекту і машинного навчання (ML) для роботи та бізнесу. Три години цікавого та пізнавального контенту, практичні завдання у воркбуку, тести після кожного з семи навчальних модулів допомогли розібратися з основами штучного інтелекту.

20.11.2023

Дистанційне навчання
Перехід до дистанційного навчання у синхронному режимі
Відповідно до наказу ректора Центральноукраїнського національного технічного університету від 13 листопада 2023 року №232-05 освітній процес у ЦНТУ відповідно до розкладу занять для здобувачів вищої освіти денної та заочної форми навчання переводиться в дистанційний режим:
  • з 20.11.2023 по 15.12.2023 – для 1 курсу освітніх рівнів "бакалавр" та "магістр";
  • з 20.11.2023 по 08.12.2023 – для 2, 3, 4 курсів освітнього рівня "бакалавр".

17.11.2023

Зустріч зі стейкхолдерами
Зустріч викладачів і студентів кафедри зі стейкхолдерами
15 листопада проведена фінальна зустріч із стейкхолдерами в рамках методичної ради спеціальності 075 «Маркетинг» за підсумками якої складено протокол засідання науково-методичної комісії з рекомендаціями щодо удосконалення освітньої програми «Маркетинг». Стейкхолдери висловили готовність сприяти практичній підготовці здобувачів вищої освіти, надавати їм можливість проходження виробничої практики на підприємствах, надавати базу для виконання наукових досліджень магістрантів. Жваву дискусію викликало питання забезпечення відповідності програмних результатів навчання запитам сучасних підприємств.

13.11.2023

Тренінг з Першої психологічної допомоги
Тренінг з Першої психологічної допомоги від Червоного Хреста
Для покращення роботи психологічної служби ЦНТУ та коледжів нашої структури сертифікованими тренерами Червоного Хреста було проведено 6-ти годинний тренінг з Першої психологічної допомоги. Викладач кафедри, психолог Психологічної служби ЦНТУ Світлана Бойко прийняла участь у заході. Також у заході прийняли участь психологи Кропивницького інженерного та Світловодського політехнічного фахових коледжів ЦНТУ, представники ректорату, центру виховної роботи, заступники деканів з виховної роботи ЦНТУ, та, що найважливіше, викладачі нашого навчального закладу.

08.11.2023

Здобувачі кафедри отримують знання навіть у Норвегії
Здобувачі кафедри отримують знання навіть у Норвегії
Здобувачка вищої освіти другого курсу Уляна Слободяник тимчасово вивчає спеціальність “Маркетинг” дистанційно з Норвегії, де вчить мову та працює асистентом вчителя. В її обов’язки входить допомога дітям при виконанні завдань, налаштування дітей на максимальну ефективність та продуктивність, надання дітям, у разі необхідності, психологічної або фізичної допомоги. Дівчина багато часу проводить з дітьми на вулиці під час перерв. Завдяки Уляні норвезькі діти отримують трохи українського тепла та піклування.

19.10.2023

Екскурсія містом
Екскурсія містом для студентів кафедри
Для студентів групи МК-23 кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ була організована екскурсія «Архітектурні перлини старого міста». В рамках екскурсії студенти ознайомились із найцікавішими історичними спорудами міста Кропивницького, що поєднали в свій час вишуканий мистецький стиль, найпередовіші технології будівництва та інженерні рішення, цікаві історичні факти. Екскурсійний маршрут передбачав також детальне ознайомлення із витоками університету від Єлисаветградського земського реального училища, до філії Харківського політехнічного інституту.

02.10.2023

Вітання
Вручення відзнаки співробітнику кафедри
Премією Кіровоградської обласної ради та обласної державної адміністрації за підготовку переможців Всеукраїнського конкурсу Малої академії наук відзначено доцента кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ Юрія Бондарчука. У 2022-2023 навчальному році двоє учнів із Бобринця та Кропивницького, здобули перемоги у секціях Правознавство та Історія України. Вітаємо нашого колегу з заслуженою нагородою!

28.09.2023

Збереження резилентності
Ознайомчо-навчальний тренінг зі збереження резилентності
27 вересня викладач кафедри та керівник психологічної служби ЦНТУ Світлана Бойко провела ознайомчо-навчальний тренінг на тему “Збереження резилентності” для викладачів та здобувачів ЦНТУ. Серед здобувачів ЦТНУ та нашої кафедри є ті, хто просто зараз боронить рідну землю від російських агресорів, ті, хто повернувся з пораненнями з зони бойових дій, є і вимушено переміщені особи, і ще багато, багато тих, кому потрібна підтримка і допомога. Викладачі теж виказують бажання навчитися та практикувати навички збереження психічного здоров’я.

04.09.2023

Привітання здобувачів із початком навчального року
Привітання здобувачів із початком навчального року
Завершилась чергова приймальна компанія в Центральноукраїнському національному технічному університеті. В 2023 році бажання навчатися за спеціальністю маркетинг виявило вдвічі більше абітурієнтів ніж у минулому 2022 році. Кафедра економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики від щирого серця вітає групи бакалаврів і магістрів, які приступили до навчання цього року. Сподіваємось, що роки навчання в університеті принесуть користь нашим студентам і наблизять їх до досягнення мети: стати успішним маркетологом та принести максимальну користь собі і суспільству!

27.04.2023

Мінна безпека
Лекція з мінної безпеки
27 квітня здобувачі та викладачі кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики були слухачами відкритої лекції з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів. Лекцію було проведено фахівцями міжнародної неурядової організації Mine Advisory Group (MAG) спільно з Центром ЦНТУ з цивільного захисту та безпеки. За даними MAG один рік замінувань потребує 10 років розмінувань. Тож, на жаль, отримана інформація буде актуальною ще досить довго для всіх нас.

11.04.2023

Google for Education
Викладач кафедри пройшов сертифікацію Google for Education
Програми сертифікації Google for Education призначені для осіб, які хочуть продемонструвати компетентність у розгортанні, адмініструванні або використанні цифрових інструментів Google у своїх класах або студентських групах. Доцент кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики Центральноукраїнського національного технічного університету Ігор Ніколаєв успішно пройшов сертифікаційне оцінювання від Google та отримав відповідні сертифікати Google Certified Educator Level 1 та Google Certified Educator Level 2.

03.04.2023

Конференція СПЕТММСЕС
VI Всеукраїнська науково-практична Інтернет конференція
Шановні здобувачі вищої освіти, молоді вчені, аспіранти, викладачі, представники підприємств та установ! Оргкомітет конференції запрошує взяти участь у роботі VI Всеукраїнської науково-практичної Інтернет конференції «Сучасні проблеми економічної теорії, маркетингу та моделювання соціально-економічних систем», яка відбудеться 27-28 квітня 2023 року в Центральноукраїнському національному технічному університеті. За результатами конференції планується випуск електронного збірника тез. Запрошення на конференцію та додаткова інформація доступні за посиланням нижче.

06.03.2023

НМТ 2023: головне у вступній кампанії 2023 року
НМТ 2023: головне у вступній кампанії 2023 року
Цьогорічний національний мультипредметний тест (НМТ) — удосконалена версія НМТ 2022 і передбачає чимало змін, тому кафедра економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ надасть консультації, допоможе відкрити персональний кабінет та сприятиме реєстрації на НМТ.

Романчук Сергій Анатолійович (секретар приймальної комісії), тел.: +380500410740

Жовновач Руслана Іванівна (завідувач кафедри ЕТМЕК), тел.: +380509727873

01.03.2023

Державна податкова служба України запрошує на роботу
Державна податкова служба України запрошує на роботу
28 лютого 2023 року під час візиту до ЦНТУ очільник регіонального управління Державної податкової служби України Сергій Лондар розповів викладачам та студентам економічного факультету про умови, вимоги, можливості та перспективи роботи в Державній податковій службі. Подавати запит на працевлаштування можна через сайт Кіровоградського регіонального управління Державної податкової служби України або звернутися за консультацією до Центру кар’єри ЦНТУ (кабінет 410).

21.02.2023

Тренінг для тренерів (ТоТ)
Викладач кафедри пройшов навчання на курсі «Тренінг для тренерів (ТоТ)»
З 2 по 19 лютого 2023 року доцент кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики Центральноукраїнського національного технічного університету Ігор Ніколаєв пройшов навчання на курсі «Тренінг для тренерів» / «Training of Trainer» (ТоТ) програми «Цифрові інструменти Google для освіти» / «Google Digital Tools for Education». За умови успішного виконання більше як 80% завдань і складання підсумкового тесту учасники отримали сертифікати підвищення кваліфікації на 15 годин (0,5 кредиту ECTS) та безоплатний ваучер на складання відповідного сертифікаційного іспиту – Google Certified Educator Level 1, Google Certified Educator Level 2, GFE Trainer Skills Assessment.

06.02.2023

Moodle
Перехід на дистанційне навчання із використанням системи Moodle
Відповідно до наказу ректора Центральноукраїнського національного технічного університету Володимира Кропівного від 3 лютого 2023 року, з 6 лютого по 3 березня 2023 року освітній процес в ЦНТУ здійснюватиметься в дистанційному режимі відповідно до розкладу занять для здобувачів освіти денної та заочної форми навчання всіх освітніх рівнів. Сайт дистанційної освіти ЦНТУ переміщений на новий, енергонезалежний хостинг, але доступний за старою та добре відомою здобувачам вищої освіти адресою https://moodle.kntu.kr.ua. Він працює 24/7, навіть в умовах відключення електроенергії, зникнення Інтернету у місцевих провайдерів або повітряних тривог.

20.01.2023

Залучення здобувачів кафедри до волонтерських проектів”
Залучення здобувачів кафедри до волонтерських проектів
В умовах повномасштабної російсько-української війни надзвичайно важливим є допомога тим, хто її потребує. Здобувачі кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики активно залучені до різноманітних волонтерських проектів, беруть участь у благодійних заходах університету, міста та регіону. Так студентка магістратури спеціальності “Маркетинг”, Людмила Мартиненко, пройшла тренінг Товариства Червоного Хреста по наданню населенню першої допомоги. Натомість студент-магістрант кафедри Сергій Кузютічев, бере активну участь у громадському об’єднанні “Чистий Аркуш”, яке виконує благородну місію надання допомоги людям, що постраждали від війни.

23.12.2022

Тренінг “Internationalization & Internal Quality Assurance Management of Study Programme – IQSP”
Тренінг “Internationalization & Internal Quality Assurance Management of Study Programme – IQSP”
21–22 грудня 2022 року доцент кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ Ігор Ніколаєв прийняв участь у тренінгу “Internationalization & Internal Quality Assurance Management of Study Programme – IQSP”. Тренінг розроблений та проведений в рамках програми підвищення кваліфікації “Multiplication Trainings for Higher Education Administrators in Ukraine” – THEA Ukraine X тандемом тренерів у складі Алли Красулі (Сумський державний університет) та Наталії Шалімової (Центральноукраїнський національний технічний університет).

05.12.2022

Бренд  науковця у цифровому світі
Бренд науковця у цифровому світі
З 21 по 27 листопада 2022 року доцент кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ Ігор Ніколаєв, проходив курс підвищення кваліфікації “Бренд науковця у цифровому світі” в онлайн форматі. Організатори курсу Інноваційний Університет та Офіс підтримки вченого розробили надзвичайно насичену програму, яка включала в себе панельні дискусії, проблемні лекції, інтерактивні практичні заняття, круглі столи, семінари з обговорення кращих практик та обміну досвідом, групові та індивідуальні консультації, а також виконання індивідуальних завдань та самостійну роботу.

09.11.2022

Вітаємо Марію Петрову з отриманням диплому доктора філософії!
Вітаємо Марію Петрову з отриманням диплому доктора філософії!
3 листопада 2022 року на засіданні Вченої ради Центральноукраїнського національного технічного університету ректор Володимир Кропівний урочисто привітав і вручив диплом доктора філософії (PhD) за спеціальністю 073 «Менеджмент» Марії Петровій. Науковий керівник – доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики Руслана Жовновач. Вітаємо керівника і молоду науковицю! Бажаємо не зупинятися на досягнутих результатах, нових ідей для подальшого розвитку! Нехай Ваша плідна робота стане запорукою успіху та визнання!

08.11.2022

Опануй високооплачувану професію безкоштовно на платформі Genius
Опануй високооплачувану професію безкоштовно на платформі Genius
Коли загарбник напав на нашу землю, він завдав значного удару і вітчизняному бізнесу. Безліч людей втратило роботу, мільйони були змушені покинути свої домівки, переїхати всередині країни чи закордон. В умовах воєнного часу міжнародна навчальна платформа Genius відкриває всі свої професійні курси для українців до 11 грудня. Студентам кафедри ЕТМЕК запропоновано долучитися до актуальних онлайн-курсів, що допоможуть підвищити їх професійну компетенцію та отримати додаткові транспарентні знання в галузі практичного підприємництва.

22.10.2022

Випускниця кафедри отримала сертифікат про володіння італійською мовою
Випускниця кафедри отримала сертифікат про володіння італійською мовою
Мер міста Кастільйоне-делле-Стів’єре (провінція Мантуя, Італія) Енріко Вольпі вручив сертифікат про володіння італійською мовою випускниці магістратури кафедри економічної теорії маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ групи МК-09м Анастасії Мігель.

07.10.2022

Презентація вибіркових дисциплін для магістрів
Презентація вибіркових дисциплін для магістрів
6 жовтня 2022 р. на економічному факультеті Центральноукраїхнського національного технічного університету відбулася презентація вибіркових дисциплін для магістрів першого року навчання. Здобувачі вищої освіти з великою зацікавленістю прослухали розповіді викладачів про їх курси, поставили уточнюючі запитання та отримали можливість усвідомлено обміркувати, який же курс обрати для вивчення. Із каталогом вибіркових дисциплін що пропонуються для вивчення можна ознайомитися за покликанням.

03.10.2022

Цифрові інструменти Google для освіти
Викладач кафедри пройшов навчання за програмою «Цифрові інструменти Google для освіти»
З 5 по 30 вересня 2022 року доцент кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ Ігор Ніколаєв прийняв участь у 2-й сесії дистанційного навчання за програмою “Google Digital Tools for Education / Цифрові інструменти Google для освіти”. Організаторами навчання заради розширення можливостей використання цифрових інструментів для організації дистанційного навчання й підвищення ефективності освітнього процесу виступили Міністерство освіти і науки України за підтримки Google Україна.

30.09.2022

Подяку обласної державної адміністрації
Викладач кафедри отримав Подяку обласної державної адміністрації
28 вересня, напередодні Дня працівника освіти, у міському театрі ім. Кропивницького було проведено урочистості та відзначено нагородами освітян області. Серед нагороджених було декілька представників Центральноукраїнського національного технічного університету. Зокрема Подяку обласної державної адміністрації за підготовку трьох переможців Всеукраїнського конкурсу Малої академії наук у секціях Правознавство, Історія України та Історичне краєзнавство, патріотизм і підтримку українських військових отримав доцент кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ Юрій Бондарчук.

20.09.2022

Соціальна відповідальність – один із пріоритетів навчання маркетолога!
Соціальна відповідальність – один із пріоритетів навчання маркетолога!
Здобувачі вищої освіти першого курсу кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ розпочинають навчальний процес ознайомленням із діяльністю громадських та благодійних організацій у місті Кропивницькому. Сьогодні для здобувачів освіти групи МК-22 була проведена актуальна екскурсія з метою вивчення діяльності двох найбільших у місті благодійних фондів, які надають гуманітарну, матеріальну, юридичну та психологічну допомогу мешканцям Кіровоградської області та внутрішньо переміщеним особам.

16.09.2022

UPSHIFT Україна
Презентація програми «Спільно до навчання» від ЮНІСЕФ
15 вересня 2022 року, здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Маркетинг» кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ прийняли участь у заході UPSHIFT Україна від ЮНІСЕФ. Це була презентація програми «Спільно до навчання», спрямованої на залучення молоді до пошуку відповідей на актуальні виклики в освітньому процесі. Програма заохочує потенційних учасників подавати свої ідеї про те, як зробити процес навчання школярів та студентів у громадах більш безпечним та якісним.

14.09.2022

Агенція регіонального розвитку Кіровоградської області
Презентація напрямків розвиту соціального підприємництва та забезпечення безпеки міських територій
Здобувачі вищої освіти за спеціальностями «Маркетинг» та «Економіка» разом із кураторами, іншими викладачами та здобувачами економічного факультету відвідали презентацію Агенцією регіонального розвитку Кіровоградської області напрямків розвиту соціального підприємництва та забезпечення безпеки міських територій. Захід відбувався 14 вересня 2022 року в приміщенні громадського офісу Кіровоградської обласної державної адміністрації.

12.09.2022

Прозоре навчальне середовище та доброчесність
Прозоре навчальне середовище та доброчесність
12 вересня 2022 року здобувачі вищої освіти освітньо-професійних програм «Маркетинг» та «Економіка» разом з іншими здобувачами, а також представниками студентського самоврядування, первинної профспілкової організації студентів та викладачами кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ долучилися до онлайн-конференції «Вступна кампанія 2022: ефективність роботи уповноважених ЗВО», організованої Національним агентством з питань запобігання корупції (форма проведення – пряма трансляція на Youtube-каналі НАЗК).

02.09.2022

Подарунок кафедри ЕТМЕК університету до Дня знань
Подарунок кафедри ЕТМЕК університету до Дня знань!
Викладачі та випускники 4-го курсу бакалаврату кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики Центральноукраїнського національного технічного університету підготували символічний подарунок рідному навчальному закладу, створивши візуальний літопис історії університету. Наш навчальний заклад пройшов славну подорож, відстань якої становить більше ніж півтора століття. Створене відео історії Центральноукраїнського національного технічного університету розкриває основні історичні віхи навчального закладу.

01.09.2022

Привітання із Днем знань
Привітання із Днем знань
Студенти та колектив кафедри ЕТМЕК вітають із Днем знань студентів першого курсу бакалаврату та магістратури спеціальностей «Маркетинг» та «Економіка» (Економічна кібернетика). В історії нашого навчального закладу цьогорічний День знань – особливий, адже позначений військовою агресією росії. Мілітаризм та імперські амбіції сусіда прагнуть не тільки позбавити нашу молодь можливості здобувати знання, а й закреслити майбутнє для усіх мешканців нашої країни. Всупереч обставинам, колектив кафедри ЕТМЕК ЦНТУ радо вітає першокурсників зі вступом на омріяну спеціальність і готовий розпочати спільну подорож у світ знань, професіоналізму і, сподіваємося, цікавого студентського життя!

30.08.2022

Міжнародна програма наукового стажування
V Міжнародна програма наукового стажування
Викладач кафедри Світлана Бойко прийняла участь у V Міжнародній програмі наукового стажування “Нобелівські Лауреати: вивчення досвіду та професійних досягнень для формування успішної особистості та трансформації оточуючого світу“ у Дубаї, Осло, Стокгольмі, Римі, Бургасі, Нью-Йорку, Єрусалимі, Пекіні від International Historical Biographical Institute (Dubai – New York – Rome – Jerusalem – Beijing), яка проходила з 24 червня по 20 серпня 2022 р. у дистанційному форматі. За підсумками наукового стажування учасники отримали міжнародний сертифікат в обсязі 180 годин (6 кредитів ECTS).

16.08.2022

Новий навчальний рік починається зі змін
Новий навчальний рік починається зі змін
В Центральноукраїнському національному технічному університеті завершується підготовка до початку нового 2022-23 навчального року. У цьому році навчання розпочинатиметься оффлайн та тричі: 17 серпня, 12 вересня та 3 жовтня. І хоча навчання розпочнеться в очному режимі, проте режим навчання (очне/дистанційне/змішане) в окремих групах визначатимуть безпосередньо кафедри. Це, перш за все, залежатиме від можливостей студентів.

05.08.2022

UNHCR
Волонтерська допомога внутрішньо переміщеним особам
Доцент кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ Юрій Бондарчук, з початку збройної агресії рф проти України, на волонтерських засадах долучився до надання кваліфікованої юридичної допомоги внутрішньо переміщеним особам через партнерську організацію Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) – Благодійний Фонд «Право на захист».

24.06.2022

Цифрові інструменти Google для вищої освіти
Онлайн-семінар “Цифрові інструменти Google для вищої освіти”
Доцент кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ Ігор Ніколаєв та викладач кафедри ЕТМЕК Світлана Бойко 23 червня 2022 року прийняли участь у практичному онлайн-семінарі від Google щодо використання цифрових інструментів для представників вищої та фахової передвищої освіти. Після завершення заходу учасники, що виконали необхідний обсяг завдань отримали сертифікати про успішну участь у онлайн-семінарі в обсязі 2 академічні години (0,07 кредити ECTS).

25.05.2022

Міжнародне стажування в університеті Болгарії
Міжнародне стажування в університеті Болгарії
У період з 11 січня по 11 квітня 2022 року відразу четверо викладачів кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ – професор Руслана Жовновач, доценти Ігор Ніколаєв, Лілія Коваль та Сергій Романчук дистанційно пройшли міжнародне стажування на базі Університету страхування та фінансів (ВУЗФ, м. Софія, Болгарія) (VUZF University of Finance, Business and Entrepreneurship). За підсумками стажування учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації в обсязі 180 годин (6 кредитів ECTS).

12.05.2022

День науки-2022
День науки-2022
З нагоди Дня науки в Україні 12 травня 2022 року кафедра економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики в режимі он-лайн взяла участь в науково-технічній конференції «Наука в ЦНТУ: основні досягнення та перспективи розвитку». В рамках університетської конференції відбулося засідання LVІ науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти кафедри, та LIІI науково-технічної конференції викладачів, аспірантів і співробітників кафедри.

10.05.2022

Засідання НМК спеціальності 075 «Маркетинг» із залученням стейкхолдерів
Засідання НМК спеціальності 075 «Маркетинг» із залученням стейкхолдерів
На кафедрі економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики Центральноукраїнського національного технічного університету в онлайн режимі для налагодження взаємодії освіти і ринку праці відбулося засідання Науково-методичної комісії спеціальності 075 «Маркетинг» із залученням стейкхолдерів освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти. Зокрема, у дискусії активну участь взяли гарант освітньо-професійної програми (ОПП) спеціальності 075 «Маркетинг» Руслана Жовновач і члени ради стейкхолдерів.

05.05.2022

Безкоштовні онлайн-лекцій Нобелівських лауреатів для української студіюючої молоді
Безкоштовні онлайн-лекцій Нобелівських лауреатів для української студіюючої молоді
Студенти кафедри ЕТМЕК долучаються до прослуховування безкоштовних онлайн-лекцій Нобелівських лауреатів для української студіюючої молоді!
30 Нобелівських лауреатів проведуть безкоштовні онлайн-лекції для українців! Лишень уявіть – учені зі світовим ім’ям щодня розповідатимуть українським школярам, студентам та, власне, усім, хто цікавиться наукою, про останні вражаючі відкриття. Студентам кафедри ЕТМЕК запропоновано прослухати онлайн-лекції Нобелівських лауреатів в галузі економіки!

19.04.2022

Волонтерська діяльність студентів кафедри
Волонтерська діяльність студентів кафедри
Студентки кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ долучилися до активної волонтерської діяльності Кіровоградської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.
Кіровоградська обласна організація ТЧХУ надає гуманітарну допомогу (продуктові набори, ваучерна підтримка, постіль, посуд, одяг, засоби особистої гігієни, іграшки тощо) біженцям та вимушеним переселенцям із зони активних бойових дій.

10.04.2022

Психологічна допомога
Сторінка психолога
Ми всі переживаємо страшні часи. Важливою задачею кожного сьогодні є збереження свого ментального здоров’я. Ми часто зараз залишаємось наодинці: зі своїми думками, зі своїми страхами, переживаннями за себе, близьких, майбутнє. Дистанційне навчання обмежує можливості нашого спілкування. Але давайте комунікувати! З тими, хто може допомогти і з тими, кому ми можемо надати допомогу. Скринька психологічної допомоги здобувачам та співробітникам в нашому університеті продовжує працювати за тією ж адресою: svboyko18@gmail.com

04.04.2022

Відкрита лекція від стейкхолдера
Співпраця зі стейкхолдерами – проведено онлайн-заняття на тему «Юридичні інструменти укладання комерційних договорів»
У рамках співпраці зі стейкхолдерами, для здобувачів вищої освіти спеціальності 075 “Маркетинг” та 051 “Економіка” Центральноукраїнського національного технічного університету, було проведено онлайн-заняття на тему «Юридичні інструменти укладання комерційних договорів». Стейкхолдером виступив відомий адвокат, член Національної асоціації адвокатів України, Асоціації правників України, партнер Адвокатського Об’єднання «True Lawyers” (місто Харків) – Олександр Задерей.

07.02.2022

Міжнародна програма підвищення кваліфікації
ІІI Міжнародна програма підвищення кваліфікації
Доцент кафедри Вікторія Вишневська прийняла участь у ІІI Міжнародній програмі підвищення кваліфікації керівників закладів освіти і науки, а також педагогічних та науково-педагогічних працівників “Нобелівський Курс: нові знання, ідеї, досвід, цінності, компетентності” від International Historical Biographical Institute (Dubai – New York – Rome – Jerusalem – Beijing), яка проходила з 3 грудня 2021 р. по 20 січня 2022 р. у дистанційному форматі. За підсумками підвищення кваліфікації учасники отримали міжнародний сертифікат в обсязі 180 годин (6 кредитів ECTS).

29.11.2021

Підвищення кваліфікації працівниками кафедри
Підвищення кваліфікації працівниками кафедри
З 18 жовтня по 26 листопада 2021 року на базі кафедри менеджменту та економіки Льотної академії Національного авіаційного університету науково-педагогічні працівники кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ – доценти Ігор Ніколаєв та Лілія Коваль, а також викладачі Ліна Макаренко та Світлана Бойко пройшли підвищення кваліфікації за індивідуальними програмами стажування. За підсумками стажування учасники підвищили свою педагогічну майстерність та професійний рівень і отримали сертифікати про підвищення кваліфікації в обсязі 180 годин (6 кредитів ECTS).

25.10.2021

Безпечні та якісні продукти в торгівельних мережах країни!
Безпечні та якісні продукти в торгівельних мережах країни!
Студенти ІІ курсу спеціальності «Маркетинг» кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики в День маркетолога, в рамках вивчення дисципліни «Захист прав споживачів», долучилися до громадської ініціативи «Безпечні та якісні продукти в торгівельних мережах країни!». Щороку студенти кафедри ЕТМЕК ЦНТУ, проводять громадський моніторинг, щодо складання переліку як безпечних торгівельних мереж міста і області, які найбільше шанують споживача, так і тих хто допускає суттєві порушення чинного законодавства. Матеріали моніторингу апробуються на щорічних наукових конференціях!

25.10.2021

Вітання з Днем Маркетолога
Вітання з Днем Маркетолога
Сьогодні, 25 жовтня, у всьому світі та в Україні відзначають День Маркетолога. Кафедра вітає усіх фахівців та науковців, які працюють в сфері маркетингу, а також тих хто тільки вчиться або цікавиться цією наукою з цим святом. Маркетолог - престижна й варта того, щоб нею пишатися професія.
Пропонуємо по особливому відмітити цей день - зігравши у гру "Який ти маркетолог?".

21.10.2021

Онлайн-курс від Google
Підвищення кваліфікації від сертифікованих тренерів Google
На протязі двох тижнів з 04 по 18 жовтня 2021 року доцент кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики Ігор Ніколаєв проходив навчання за онлайн-курсом «Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти». Курси організовані Міністерством освіти і науки України за підтримки Google Україна задля розширення можливостей використання цифрових інструментів для організації дистанційного навчання. За підсумками курсу учасники отримали сертифікат про успішне завершення навчання в обсязі 30 академічних годин (1 кредит ECTS).

14.10.2021

Співпраця кафедри ЕТМЕК із стейкхолдерами
Співпраця зі стейкхолдерами – проведено заняття на тему «Інструменти Інтернет-маркетингу для малого бізнесу»
У рамках співпраці зі стейкхолдерами, для здобувачів вищої освіти спеціальностей 075 «Маркетинг» та 051 «Економіка» Центральноукраїнського національного технічного університету, було проведено заняття на тему «Інструменти Інтернет-маркетингу для малого бізнесу». Стейкхолдером виступив відомий маркетолог та системний аналітик із Харкова, сертифікований спеціаліст із Google Ads, Google Analytics, Facebook Ads, який має успішний досвід запуску рекламних кампаній по всьому світу, Захаров Даниїл Олександрович.

01.10.2021

Вітання колезі з отриманням премії
Вітання колезі з отриманням премії!
В Кропивницькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. М. Л. Кропивницького відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти. Премію Кіровоградської обласної ради та обласної державної адміністрації та Грамоту Кіровоградської обласної ради за підготовку трьох переможців конкурсу Малої академії наук у секціях Правознавство, Історія України та Історичне краєзнавство отримав кандидат історичних наук, доцент кафедри економічної теорії маркетингу та економічної кібернетики Центральноукраїнського національного технічного університету Юрій Бондарчук.

28.09.2021

ЄВІ з фаху
Остання можливість вступу до магістратури!
За проектом правил прийому в магістратуру на 2022 рік передбачено ЄДИНИЙ ВСТУПНИЙ ІСПИТ (ЄВІ) не лише з іноземної мови, а й З ФАХУ, в тому числі на спеціальності галузей 05 "Соціальні та поведінкові науки" і 07 "Управління та адміністрування".
Тому для тих, хто здав ЄВІ з англійської мови в цьому році, залишається остання можливість вступу до магістратури за діючими правилами. Для цього необхідно оформити заявку в електронному особистому кабінеті та подати документи до приймальної комісії ДО 13 ЖОВТНЯ.

22.09.2021

Лекція з рекламного менеджменту
Представник роботодавців прочитав майбутнім маркетологам лекцію з рекламного менеджменту
21 вересня 2021 року один із провідних спеціалістів ТОВ «Сингента» Олександр Шаталов прочитав відкриту лекцію для здобувачів вищої освіти за спеціальністю «Маркетинг» з дисципліни «Рекламний менеджмент». Тема лекції: «Класифікаційні ознаки реклами». Лектор зупинився на питаннях використання методів міжособистісної комунікації в ході вирішення колективних задач, особливостях застосування маркетингових інструментів у процесі прийняття маркетингових рішень.

13.09.2021

Відкрита лекція від стейкхолдера
Співпраця зі стейкхолдерами – проведено заняття на тему «Ринок землі – нові можливості для маркетологів»
У рамках співпраці зі стейкхолдерами, для здобувачів вищої освіти спеціальності 075 «Маркетинг» та 051 «Економіка» Центральноукраїнського національного технічного університету, було проведено заняття на тему «Ринок землі – нові можливості для маркетологів». Стейкхолдером виступила відомий у Кропивницькому громадський діяч, політик Валентина Яремчук, депутатка Кропивницької міської ради, голова комісії з питань екології, земельних відносин та комунальної власності.

01.09.2021

Вітаємо першокурсників!
Вітання з Днем Знань
У Центральноукраїнському національному технічному університеті відбулося свято – День Знань та посвята першокурсників у студенти. Викладачі кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики вітали зі святом студентів, що поповнили нашу дружню родину. Нехай цей добрий початок супроводжує їх до успішного закінчення! Дорогі першокурсники! Впевнено мандруйте сторінками студентських років. Щиро вітаємо вас зі вступом у справжнє студентське життя!

01.06.2021

Економічна кібернетика
Економіст-кібернетик – що це за фахівець?
Кібернетик – це фахівець, який займається вивченням управління інформаційними процесами в системах, а також механізмами її передачі там. Кібернетика виникла на стику великої кількості наук. Вона має свої зв’язки з величезною кількістю всіляких дисциплін: психологією, соціологією, біологією, математикою, інформатикою і так далі. Можна сказати, що кібернетика – це наука, яка вивчає управляючі системи.

25.05.2021

Правовий театр
«Правовий театр» у стінах ЦНТУ!
Традиційно у травні Центральноукраїнський національний технічний університет проводить тиждень права. До цієї події студенти першого курсу кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики організували та провели в цікавій ігровій формі «правовий театр». Правовий театр – це моделювання певної складної ситуації, яка може трапитись з кожним. Студентам запропонували розіграти між собою сцени побутових правопорушень, які досить часто трапляються у повсякденному житті.

14.05.2021

День науки
День науки та «Ярмарок вакансій»-2021
Сьогодні кафедра економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики взяла участь в урочистостях, присвячених Дню науки. У великій актовій залі Центральноукраїнського національного технічного університету на щорічну науково-практичну конференцію зібралися професорсько-викладацький склад, здобувачі вищої освіти й гості. У холі перед великою актовою залою було розгорнуто виставку-ярмарок наукового доробку викладачів усіх факультетів вишу.

13.05.2021

ЄВІ з іноземної мови
До уваги студентів 4 курсу та володарів дипломів бакалавра
З 11 травня стартувала реєстрація на єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови, складання якого є обов'язковим для вступу в магістратуру з усіх економічних (та більшості інших) спеціальностей. Реєстрація триватиме до 3 червня. Всі бажаючі вступити в магістратуру з маркетингу чи економічної кібернетики (на денну чи заочну форму) запрошуються на кафедру (ауд. 653в) з вівторка до п'ятниці. При собі мати одну фотокартку для екзаменаційного листка (в електронному вигляді або роздруковану розміром 3х4 см). Студентам інших вишів чи попередніх років випуску також взяти копії паспорту, картки платника податків та диплому бакалавра.
Break a leg!

12.05.2021

Чим займається маркетолог?
Чим займається маркетолог?
Наближається вступна кампанія у ЗВО України і майбутнім здобувачам вищої освіти буває дуже не просто розібратися в різноманітті спеціальностей та професій. Спробуємо допомогти та надати вичерпні відповіді на запитання «Чим займається маркетолог?». Насправді, маркетолог – професія цікава, яка вимагає як творчого погляду на ситуацію, так і аналітичного складу розуму. Маркетологи займаються вивченням ринку, покупців, намагаються з’ясувати, які саме послуги і товари будуть затребувані покупцями. На основі проведених досліджень розробляються нові товари, які виводяться на ринок фахівцями. Професія маркетолога буде досить цікавою для людей з аналітичним складом розуму.

28.04.2021

Навчання з охорони праці
Час обирати здоров’я
Згідно Указу Президента України щороку 28 квітня Україна разом із усім світом відзначає Всесвітній День охорони праці. Відповідно до рекомендацій Міжнародної організації праці зазначений захід у 2021 році проводиться під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуємо зараз у стійкій системі БЗР (безпека та здоров’я на роботі)». Керівництвом ЦНТУ та кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики приділяється достатньо уваги щодо забезпечення належних, безпечних і здорових умов праці та вимог Закону України «Про охорону праці».

13.04.2021

Конференція СПЕТММСЕС
V Всеукраїнська науково-практична Інтернет конференція
Оргкомітет конференції запрошує взяти участь у роботі V Всеукраїнської науково-практичної Інтернет конференції «Сучасні проблеми економічної теорії, маркетингу та моделювання соціально-економічних систем», яка відбудеться 28-29 квітня 2021 року в Центральноукраїнському національному технічному університеті. За результатами конференції планується випуск електронного збірника. Запрошення на конференцію та додаткова інформація доступні за посиланням.

08.03.2021

Вітання з Міжнародним жіночим днем
Дорогі наші Жінки! Найпривабливіші і найдобріші! Любі наші колеги, студентки, дружини, дочки матері, тещі, подруги і всі-всі представниці прекрасної статі! Вітаємо Вас з днем 8 березня! Бажаємо, щоб Ваші серця належали тим хто любить і обожнює Вас, щоб кожен день Ви відчували турботу, відданість, вірність, допомогу і підтримку! Кохайте самі і будьте коханими, залишайтеся такими ж неповторними і ніжними! Щастя Вам, радості й удачі завжди і в усьому!
Чоловіки кафедри ЕТМЕК.

15.02.2021

Вітаємо Загребу Максима Михайловича з присвоєнням вченого звання доцента!
Колектив кафедра економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ вітає свого колегу Максима Загребу з присвоєнням вченого звання доцента кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ.
Бажаємо успішного втілення всіх творчих і наукових задумів, наснаги в професійному зростанні й у майбутніх наукових пошуках! Нехай підґрунтям щасливого особистого життя і плідної професійної діяльності будуть міцне здоров’я, натхнення, підтримка родини та колег!

10.11.2020

В ім’я Миру та Розвитку
В ім’я Миру та Розвитку
10 листопада – Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку (World Science Day for Peace and Development) започаткований в 1999 року на Всесвітній науковій конференції з питань освіти, науки й культури, яку було організовано під патронатом Організації Об’єднаних Націй в Будапешті. Хочемо розповісти про нашого земляка, доктора економічних наук, професора, віце-президента Академії економічних наук України, віце-президента Академії регіональних наук України, почесного громадянина Вільшанського району Кіровоградської області Миколу Григоровича Білопольського, який пов’язав своє життя з наукою, в ім’я розвитку, миру та процвітання.

02.11.2020

Підвищення кваліфікації
Закордонне підвищення кваліфікації он-лайн
Карантині обмеження створюють не лише незручності у повсякденному та професійному житті, але й відкривають широке коло можливостей для їх трансформації. Таким прикладом стало проходження он-лайн стажування з 14 вересня по 09 жовтня 2020 р. у Малопольській школі публічного адміністрування Економічного університету Кракова (Республіка Польща) старшим викладачем кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики Галиною Волчковою та доцентом кафедри фінансів, банківської справи та страхування Тетяною Мельник.

30.10.2020

Кафедра продовжує проводити навчання в дистанційному режимі
В період загострення епідемічної ситуації в області спричиненої пандемією COVID-19, заняття зі студентами тимчасово відбуваються в дистанційному режимі. При цьому використовується платформа Zoom та широкі можливості сучасних мультимедіа, зокрема, презентації лекцій, дистанційна передача звітів, демонстрація екрану. Розклад та тривалість пар залишаються без змін, а всі навчальні матеріали завжди доступні у системі дистанційної освіти MOODLE.
Більше матеріалів та фото доступно на сторінці офіційної групи кафедри у FB.

04.10.2020

Вітання з Днем працівників освіти України!
Вітання з Днем працівників освіти України!
В дні початку золотої осені прийміть щирі вітання з професійним святом – Днем працівників освіти! Всіх нас об’єднує головна мета нашої спільної праці - допомагати молоді пізнати навколишній світ, здобути необхідні знання, а найголовніше – проявити таланти, набути моральні й духовні цінності та обрати вірний життєвий шлях. Наша глибока повага Вам, дорогі колеги, за високий професіоналізм, невтомний творчий пошук і прагнення виростити яскраві особистості, соціально активних громадян, справжніх патріотів України.
Колектив кафедри ЕТМЕК.

23.09.2020

Викладачі кафедри підтвердили високий рівень володіння англійською мовою
В сучасних реаліях володіння іноземними мовами є невід’ємною складовою успіху в більшості сфер життя та бізнесу. При цьому викладачі теж не лишаються осторонь. Щоб відповідати сучасним вимогам до володарів вчених звань, співробітники кафедри ЕТМЕК – доцент Максим Загреба та старший викладач Галина Волчкова успішно склали іспит міжнародного рівня Cambridge Assessment English та отримали сертифікати, що підтверджують володіння англійською мовою на рівні C1 та B2 відповідно.

17.09.2020

Студенти кафедри для студентів першокурсників
На початку нового навчального року молодіжний клуб ЦНТУ традиційно проводить на університетському майдані експрес-концерт для студентів першокурсників. Справжньою окрасою концерту став виступ студентки третього курсу, майбутнього маркетолога, Людмили Мартиненко! Кафедра ЕТМЕК пишається своїми талановитими студентами, а також бажає своїм першачкам цікавого і натхненного навчання!
Більше матеріалів та фото доступно на сторінці офіційної групи кафедри у FB.

08.09.2020

Привітання першокурсникам
Вітаємо майбутніх маркетологів в родині кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики! Бажаємо освоїти цю цікаву професію! Хочемо бути поруч з вами в ваші чудові студентські роки! Обіцяємо ділитись з вами всім, що знаємо. Сподіваємось стати колегами і пишатись вашими досягненнями!
Більше матеріалів та фото доступно на сторінці офіційної групи кафедри у FB.

22.06.2020

Створено психологічну службу ЦНТУ
Кафедра економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики стала базою діяльності нещодавно створеної психологічної служби ЦНТУ. Допомагатиме психолог як студентам, так й викладачам, хоча служба більше розрахована на роботу зі студентами. Психологом університету є дипломований спеціаліст з практичної психології, викладач кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики Світлана Бойко.
На сайті ЦНТУ у розділі «Студенту» створено сторінку психологічної служби. Там наявна інформація про службу психолога, контактний телефон: (0522) 39-05-71 та адреса електронної пошти: svboyko18@gmail.com (через пошту можна або відправити листа зі своїм питанням, або домовитися про зустріч). Також планується встановити в університеті «скриньки довіри», через які студенти (та викладачі) також могли б звернутися до університетського психолога безпосередньо зі своїми питаннями.
Більше матеріалів та фото доступно на сторінці офіційної групи кафедри у FB.

27.05.2020

Другий захист випускних кваліфікаційних робіт магістрів
26 травня 2020 р. відбулося 2-ге засідання державної екзаменаційної комісії по захисту випускних кваліфікаційних робіт магістрів зі спеціальності "Маркетинг" на базі платформи Zoom. До захисту було представлено 4 роботи. Всі роботи (Ніколенка Сергія, Пономаренко Анастасії, Престинської Ірини та Чернявського Богдана) були вдало захищені. Тема Інтернет-реклами є максимально актуальною на сьогодні. Як завжди, досліджуються теми підвищення конкурентоспроможності підприємства на ринку. Цікавим було представлення інновацій в сфері виставкового бізнесу. Вітаємо нових магістрів з маркетингу! Бажаємо їм плідної роботи на користь собі та економіці України!
Більше матеріалів та фото доступно на сторінці офіційної групи кафедри у FB.

21.05.2020

Перший захист онлайн!
20 травня на кафедрі економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт магістрів зі спеціальності 075 "Маркетинг". Захист проходив в онлайн режимі, з використанням платформи Zoom. На розгляд комісії було представлено три роботи здобувачів (Лиля Афанасьева, Ірини Дубровської та Максима Бондаренка). Цікаво, що саме в день банківського працівника захищалась робота на тему: "Механізм формування комплексу маркетингових комунікацій банку".
Звичайно не обійшлося без казусів онлайн зв'язку, бігаючих дітей, і просто хвилювань студентів. Проте перший досвід онлайн захисту точно був вдалим та запам’ятається надовго.
Радіємо, що всі роботи захищені, а рішенням екзаменаційної комісії наші здобувачі отримали кваліфікацію магістрів зі спеціальності "Маркетинг".
Більше матеріалів та фото доступно на сторінці офіційної групи кафедри у FB.

15.05.2020

День Науки – 2020
Як відомо карантин вносить свої корективи та змушує працювати віддалено. Проте одночасно, він надає неоціненний досвід проведення наукових заходів у дистанційному форматі та змушує нас так часто повторювати слова: вперше, on-line, Zoom. Так, вперше за всю історію Центральноукраїнського національного технічного університету, День Науки – 2020 було проведено у форматі on-line. 13 травня 2020 р. відбулося відразу декілька цікавих подій: пленарне засідання науково-практичної конференції «Наука в ЦНТУ: основні досягнення та перспективи розвитку», LIV науково-технічна on-line конференція здобувачів вищої освіти та LI науково-технічна on-line конференція викладачів, аспірантів та співробітників університету.
Кафедра ЕТМЕК активно приймала участь у всіх заходах, які, до речі, відбувалися на платформі Zoom та проходили надзвичайно жваво, цікаво та незвично. Чого тільки варті теми доповідей студентів: «Вплив пандемії COVID-19 на українську економіку: спроба макроекономічного прогнозу», «Моделювання епідемій» або «Історія впливу епідемій на розвиток світової економіки через спробу інтерпретації теорій Т. Мальтуса і В. Шайделя». Отже, із впевненістю можна сказати, що захід відбувся на високому науковому та організаційному рівні, а для справжнього науковця будь-яка пандемія не стане на заваді!
Більше матеріалів та фото доступно на сторінці офіційної групи кафедри у FB.

30.09.2019

Привітання Жовновач Р.І.
Вітаємо Жовновач Руслану Іванівну з присвоєнням вченого звання професора!
Згідно Наказу Міністерства освіти і науки України від 20.06.2019 № 872 «Про затвердження рішень Атестаційної колегії Міністерства щодо присвоєння вчених звань і присудження наукових ступенів від 20 червня 2019 року» завідувачу кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики, доктору економічних наук Жовновач Руслані Іванівні присвоєно вчене звання професора кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики. 30.09.2019 р. на засіданні вченої ради Центральноукраїнського національного технічного університету Жовновач Р.І. було вручено атестат професора.
Колектив кафедри щиро вітає колегу із присвоєнням вченого звання і бажає міцного здоров’я, подальших наукових звершень, безлічі нових професійних ідей і здобутків та творчої наснаги!

29.08.2019

Додатковий набір в ЦНТУ
Шановні абітурієнти!
У Вас ще є час стати студентом Центральноукраїнського національного технічного університету!
Прийом документів на навчання за спеціальностями 075 “Маркетинг” та 051“Економіка” (спеціалізація “Економічна кібернетика”):
для здобуття ступеня бакалавр:
- до 9 жовтня 2019 р. – на I-й курс на базі повної середньої освіти на основі сертифікатів ЗНО (українська мова, математика/історія України, іноземна мова/географія);
- до 24 вересня 2019 р. – на базі молодшого спеціаліста на основі сертифікату ЗНО з української мови.
для здобуття ступеня магістр:
- до 30 вересня 2019 р. – на базі спеціаліста чи магістра 2019 року без ЗНО, на базі бакалавра – на основі сертифікату ЗНО з іноземної мови.
Довідки за тел.: (066) 800-99-29, (050) 972-78-73.

10.06.2019

ЦНТУ та пріоритети і можливості розвитку Кіровоградщини
ЦНТУ та пріоритети і можливості розвитку Кіровоградщини
Студенти та викладачі кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики прийняли участь у науково-практичній конференції «Кіровоградщина-2025: Пріоритети і можливості розвитку». Вона відбулася на базі регіональної торгово-промислової палати 7 червня 2019 року. Мета конференції – обговорити проблематику розвитку та реалізації трудового потенціалу Кіровоградської області, тенденції та перспективи розвитку різних напрямів економіки регіону, енергетичний і ресурсний потенціали області та їх використання.

30.04.2019

Стажування представників кафедри в «Люблінській політехніці»
Стажування представників кафедри в «Люблінській політехніці»
Завідувач кафедри ЕТМЕК Руслана Жовновач та доцент кафедри Максим Загреба з 31 березня по 30 квітня 2019 року у складі делегації НПП ЦНТУ пройшли науково-педагогічне стажування за курсом «Internationalization of tertiary education. Organization of the educational process, innovative teaching methods employed in Polish educational institutions» («Інтернаціоналізація вищої освіти. Організація навчального процесу, інноваційні методи навчання в польських навчальних закладах»), яке було організовано в рамках договору про співпрацю між ЦНТУ та університетом «Люблінська Політехніка».

22.03.2019

Міжнародний науковий симпозіум
Міжнародний науковий симпозіум «Big Data Analytics: моделювання та інформаційні технології»
20 березня 2019 року на базі Київського національного торговельно-економічного університету відбувся Міжнародний науковий симпозіум «Big Data Analytics: моделювання та інформаційні технології». У спільному обговоренні проблем і перспектив аналізу великих даних засобами моделювання та інформаційних технологій взяли участь науковці та освітяни, представники бізнесу та громадських організацій. Кафедру економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики представляв доцент Максим Загреба.

16.03.2017

Конференція СПЕТММСЕС
Запрошення на Всеукраїнську конференцію «Сучасні проблеми економічної теорії, маркетингу та моделювання соціально-економічних систем» (28-29.04.2017)
Оргкомітет запрошує студентів, молодих вчених, аспірантів, викладачів, представників підприємств та установ взяти участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції «Сучасні проблеми економічної теорії, маркетингу та моделювання соціально-економічних систем», яка відбудеться 28-29 квітня 2017 року на базі кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики Центральноукраїнського національного технічного університету.
Метою проведення конференції є: дослідження актуальних проблем економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики.
Більше інформації дивіться у запрошенні.

30.11.2016

Марчук Н.А., Жовновач Р.І.
Поєднання краси та розуму!
Нещодавно в КНТУ відбулися дві важливі події. Доцент кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики Руслана Жовновач захистила докторську дисертацію на тему: «Удосконалення управління конкурентоспроможністю підприємств сільськогосподарського машинобудування», а студентка кафедри другого курсу спеціальності «Маркетинг» Надія Марчук (група МК-15) здобула омріяну нагороду – титул «Королева Національного».
І ось нагорода знайшла своїх власників. За високі наукові досягнення та активну участь у житті університету, студентка кафедри та її куратор отримали цінні подарунки від ректорату – швейцарські годинники із емблемою університету! Вітаємо, тепер вони точно нікуди не запізняться та кожен раз дивлячись на циферблат годинника з теплом згадуватимуть свою альма-матер!!!
Більше матеріалів та фото доступно на сторінці офіційної групи кафедри у FB.

26.11.2016

Науковці ЦНТУ та НОК розробляли маркетингову стратегію розвитку спорту
25 листопада 2016 року Центральноукраїнський (Кіровоградський) національний технічний університет на базі кафедр економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики, фізичного виховання, а також Національний олімпійський комітет провели круглий стіл на тему: «Маркетингова діяльність неприбуткової громадської організації, спрямована на розвиток спортивного руху».
Учасники круглого столу: викладачі вищих навчальних закладів з маркетингу, фізичного виховання, керівники та працівники закладів сфери фізичної культури і спорту в рамках обговорення та наукової дискусії актуалізували і оприявили питання некомерційного маркетингу в соціокультурному просторі, у сфері фізичної культури і спорту. Привітальне слово та тон в дискусії задав проректор з наукової роботи ЦНТУ, доктор економічних наук, професор, академік Академії економічних наук України Левченко О.М.
Гамалій В.Ф., Романчук С.А., Жовновач Р.І. - провідні науковці ЦНТУ запропонували практичну стратегію створення ефективних ринкових пропозицій, здатних принести економічні і репутаційні вигоди спонсорам та рекламодавцям від надання спортивним клубам фінансової підтримки.
Клименко І.Ю., менеджер з маркетингу НОК України та Петров А.М., менеджер з маркетингу Федерації легкої атлетики України поділилися практичним досвідом залучення через маркетинг в спорт значних джерел ресурсів від спонсорів. На їх думку, сучасний спорт є потужним центром тяжіння самих різних за розмірами та характеристиками цільових аудиторій, які в свою чергу, цікаві і бажані для виробника і продавця, що шукають свого споживача. Відтак, використання різних спортивних заходів, які стають засобом комунікацій, стає найбільш ефективним майданчиком для просування будь якого бренда.
Учасники форуму директори дитячих спортивних шкіл, тренери та представники спортивних клубів підняли важливі питання практичного виживання регіонального спорту, слабкої нормативної бази, яка не сприяє зближенню масового спорту і бізнесу. За ініціативи Ковальова В.О., завідувача кафедри фізичного виховання ЦНТУ, члена НОК України було обрано організаційний комітет спортивної громадськості Кіровоградської області.
Доктор економічних наук, доцент кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики Жовновач Р.І. та доцент кафедри фізичного виховання, заслужений тренер України з бейсболу, тренер збірної команди КНТУ з бейсболу Бойко Ю.Ж. отримали цінні подарунки від НОК України за активну участь у дискусії.
Більше матеріалів та фото доступно на сторінці офіційної групи кафедри у FB.

25.11.2016

Марчук Н.А.
24 листопада на сцені актової зали Центральноукраїнського (Кіровоградського) національного технічного університету відбувся ювілейний, десятий конкурс краси і талантів «Королева Національного»-2016. Цього сезону за корону королеви змагалися 12 студенток нашого навчального закладу.
Вітаємо всіх конкурсанток, а особливо студентку кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики Надію Марчук (група МК-15) із отриманням титулу «Королева національного»!!! Бажаємо подальших успіхів!!!
Більше матеріалів та фото доступно на сторінці офіційної групи кафедри у FB.

24.11.2016

25 листопада 2016 року Центральноукраїнський національний технічний університет на базі кафедр економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики, фізичного виховання, а також Національний олімпійський комітет в Кіровоградській області проводять круглий стіл на тему: «Маркетингова діяльність неприбуткової громадської організації, спрямована на розвиток спортивного руху».
Учасники круглого столу: викладачі вищих навчальних закладів з маркетингу, фізичного виховання, керівники та працівники закладів сфери фізичної культури і спорту планують актуалізувати і оприявити питання некомерційного маркетингу в соціокультурному просторі, у сфері фізичної культури і спорту.
Відкриття круглого столу в залі засідань вченої ради ЦНТУ об 11:00.

© 2024 KNTU